15 kwietnia 2021
Fundacja, pomimo trudnego okresu pandemii, nie zawiesiła w minionym roku swojej działalności. Wprowadzone przez rząd obostrzenia dotyczące m.in. zakazu zgromadzeń, uniemożliwiły prowadzenie bezpłatnych szkoleń finansowanych z grantów. Fundacja prowadziła jednak działalność odpłatną, przeprowadzając profesjonalne szkolenia dla kadry opiekunów zawodowych.
Rozszerzyliśmy również działalności o wprowadzenie usługi przygotowania oraz dowozu posiłków dla seniora do jego domu. Od lutego 2020 do kwietnia bieżącego roku, wspólnie z firmą cateringową „Zielona Kuchnia”, prowadziliśmy akcję pt. „Obiady na kółkach dla seniora”. Posiłki, dwudaniowy obiad, przygotowywane były pod okiem dietetyka, na podstawie wypełnianych ankiet stanu zdrowia, a ich cena skalkulowana była po kosztach własnych. Co miesiąc z tej formy pomocy korzystało kilkadziesiąt osób.