Nasze motto...

"Każdy, u schyłku swego życia, powinien otrzymać należną pomoc w godnym przeżyciu ostatnich lat, a każda rodzina wsparcie w opiece nad seniorem rodu"

Działalność szkoleniowa

Działalność fundacji postanowiliśmy skupić w pierwszym rzędzie na przygotowaniu profesjonalnych szkoleń przeznaczonych dla osób, które już opiekują się osobą straszą lub swoje przyszłe życie chcą poświęcić asyście osoby starszej.

Zobacz więcej

Obiady na kółkach

Zamów

PROJEKT W PRZYGOTOWANIU

Z myślą o tych seniorach, którzy mieszkają samotnie, mają problemy z poruszaniem się lub po prostu nie mają już chęci i siły gotować obiadów tylko dla siebie, stworzyliśmy specjalną ofertę „Obiady na Kółkach”.

Pod tą nazwą kryją się domowe obiady z dostawą do domu przygotowywane wyłącznie dla seniorów i osób niepełnosprawnych, mieszkających na terenie Poznania. Codziennie, o tej samej godzinie do drzwi zadzwoni nasz kurier, który dostarczy ciepłą, bardzo pożywną strawę, przygotowaną pod okiem dietetyków i technologów żywności przez profesjonalnych kucharzy.

• Posiłki będą przygotowywane według domowych receptur, dwudaniowe, pełnowartościowe
  • Gwarantujemy w menu potrawy mięsne, bezmięsne oraz jarskie
  • Zapewniamy niepowtarzalność posiłków w ciągu dekady
  • Możliwość zamówień (na podstawie zaleceń lekarskich) posiłków dietetycznych
  • Abonament miesięczny lub dwutygodniowy
  • Dla stałych odbiorców przewidujemy różnego rodzaju rabaty.

Program „Obiady na kółkach” doskonale sprawdza się w krajach Europy Zachodniej. Dlatego też postanowiliśmy przenieść tę inicjatywę na nasze, poznańskie podwórko. Uważamy, że cena proponowanych przez nas obiadów, w połączeniu z ich jakością, nie okaże się zbyt wysoka. Jako fundacja będziemy starać się o możliwość dofinansowania obiadów dla seniorów o najniższych dochodach.

Koszt obiadu z dowozem nie powinien przekroczyć 15,00 złotych